heeeeeeeJ

ooooj, vad har hant sen sist.. jo men just det.. det var sondag da jag skrev sist...nu ar det onsdag. vi har just varit pa en rundvandring i den nast storsta slummen i afrika. Kibera. 500.00 manniskor bor i skjul dar overallt i omradet...det ar sa mkt folk, och sa mkt sopor.. det ar kravande att se. man blir trott..vi var dar ig[r ocks[, men en kille som heter raphael. han jobbar pa kreatvia huset, det stalle som det var menat av\tt vi skulle vara pa. huset ligger namligen i detta omrade.. sa han tog oss runt. vi ar verkligen de enda vita. under denna rundvandring traffar vi tva man som har en liten organisation. de har bl.a. startat som ett dagis for sma barn i slummen, som inte har det sa bra hemma. de hade sin verksamhet dar i ett lite storre platskjul..tre tjejer som jobbar som volontarer. ca 25 barn.. saaaaaaa sota! de hade typ inget. en griffeltavla och sma bankar som de satt pa. sa idag var vi tillbaka dit och gav dem papper, pennor, krtor, sax, tejp mm. och aven mjolk och brod som de kan ata idag.. vanligtvis far de annars grot dar. de blev saa glada over allt! jag filmade lite..
aah, man vill bara ta med alla hem...!

Men det var alltsa meningen att vi skulle vara pa detta kreativa hus som jag skrev om. men tyvarr ska vi inte vara dar nu. for de hade for lite saker for oss att gora. endast pa lordagar har den barngrupper och lar ut dans. sedan tranar de sjalva, gruppen wayo wayo, och da far vi absolut vara med.. men det ar under kvallstid. sa vad ska vi gora under dagarna lixom.. men vi var med och dansade i mandags!! afrikanskt. ssa kul! och jobbig! det galler att han kondition och styrka., det gick bra! hur kul som helst. grymt!
saaaaaa nu har vi andrade planer pa vad vi ska gora har! haha.. allt ordnar sig! hakona matata! vi har taffat en rektor och hans fru, som har startat en skola utanfor nairobi for gatubarn. de bor aven dar, 90st. sa vi ska bo dar med dom och jobba pa skolan nu i drygt en vecka, innan vi drar till tanzania.. vi far se! de var hur trevliga som helst. detta par alltsa. de har 6 barn tillsammans.. och valkomnade oss verkligen.. de ar vanner till var larare sven.. och isabella var van har, ska ocksa vara dar. sa johanna och jag foljer med henne.. bra.. nu blir det flummigt har.. men ni fattar?!

sven har kommit hit med en annan grupp elever. sa de e kul att traffa dom! vi ska folja med dom till sida idag. spannande att hora vad de jobbar med har. pa lokal niva. och sen imon drar vi till den har skolan! kul!
ig[r kopte jag ett par skor for 22 kr. dyrt va?! haha.. helt sjukt.. mkt ar billigt for oss har..

oh jag ar trott i kroppen.. efter den afrikanska dansen... ska ga till kolping och vila lite nu.. sista natten dar. personalen e for sot.  pussokram!!

Kommentarer
Postat av: pappi

Hej Pluttan ! Hoppas du mår bra. Har du fått det sms jag skickade till dig? Vet du om det kostar nåt för dig att ta emot sms. Jag ska försöka ta reda på det. Var rädd om dig, mammi hälsar oxå, puss, puss.

2009-02-04 @ 23:22:29
Postat av: jesper

Tjena jujja!

gött med afrodance! jag, arvid o astrid kör afrodans varje kväll...

Arvid fyllde 3 igår så det var kalas, han önskar sig lite elefantbajs av dig...



Ha det gött!

nu blir det kebab i boxholm

(det har kommit en hel del snö här nu)



/jesper the datanörd

2009-02-06 @ 12:03:29
URL: http://www.gratistv.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0