sista dagarna!

okej, alla nara och kara! detta blir sista inlagget. sitter i nairobi.,
jag vill inte aka hem!! aahh, sa ar det ju alltid! jag trivs sa himla bra har nu och vill stanna pa denna fantastiska kontinent! ojojojo, vilken bra tid jag har haft har! lamu var helt undebart! jag ska nog aka tillbaka dit nasta ar.. jag blev foralskad..

pa onsdag anlander jag till sthlm! ca kl 12. planet lyfter pa tisdag kvall kl 23.30.  hors och ses!! PUSS o kraam!!

LAMU!

hej hej hej!

Nu ar  jag tillsammans med 8 klasskompisar pa on lamu, som ligger utanfor kenya. det ar jattefint och vaaldigt varmt! underbart! nu ar det sol och bad som galler. men det ar sa himla varmt, sa man kan inte sitta i solen allt for lange. blir mest promenader pa stranden! och ja, solkramen ar pa hela tiden! jag har brant mig lite innan, men nu e jag fit for fight igen!
vi har det hur bra som helst! bor i ett stort lyxigt hus vid stranden. for oss sjalva! sa bra! vi kan laga mat sjalva, sa det lbir inte sa dyrt. betalar endast 1070 for 10 natter! bra! vi har ett stort tak vi kan vara pa.. dar det aven finns en sang som jag sover i ibland, under stjarnorna! lovely! det ar sa lugnt och fint har. inte sa manga turister.. sa alla glor ju anda som tusan. och det ar musllimsk kultur har. sa vi klassas ju som nakna eftersom vi inte bar sloja och allt deartill som alla andra kvinnor har. usch, stackars ddom! man far inte visa kna och axlar har, men ibland bryter jag faktsikt mot den lagen. hemskt ju! fortryckta stackare!
men men, jag har det bra har iaf.. ska forsoka intervjua en kvinna och se vad hon tycker om allt.. om jag vagar och lar kanna nagon saklart.

tyvarr har jag inga pengar pa min mobil sa kan inte messa! jag har tappat mitt kenya simkort, sa jag har mitt tanzania, och det gar inte att fylla pa nu nar jag ar i kenya. sa det blir inga sms tyvarr! men jag mar bra och lever har gott!

hors och ses snart! bara knappt tva veckor kvar innan jag ar i svergie!  cooolt!

PUSS o KRAM!

okej okej!


nu sitter jag pa samma stalle som igar..trodde inte jag skulle skriva har idag... men kande fort! sitter har med ont i magen.. hoppas det bara ar gaser.. joda, det tror jag nog! jepp jepp!

Kom till detta omrade for ca 1 timme sen, Kiliman som det heter. Ska bo pa kolping i natt med alla andra tjejer, som jag ska till lamu med imon! gott!

nu har jag lamnat barnehmmet for denna gang.. de e ju for bra baren dar.. har jag sagt det?? haha oh yes..
igar nar vi kom ut dit efter att ha varit dar, sa bakade de chapati.. ett afrikanskt brod.. typ som pita.. vi hjalpte till.. sa kul var det!! sen at vi det och hade jatte trevligt.. och allt avslutades med att jag och en tjej rose, gav varandra massage, och sen flatade baryl mitt har! massa sma inbakada flator.. fint var det! -you look really smart! sa alla till mig.. haha sa sota! vi var uppe sent, till halv ett.. rose var verkligen grym pa massage..!! gott!
sen i dag var det kyrka pa taket med alla barnen! de dansar och sjuner.. helt underbart! jag och isabella fick sjunga lite svenska sanger ocksa.. tyvarr vart det inte sma grodorna.. isabella var lite for blyg. med det vart lite astrid lindgrens sanger och nationalsangen! uppskattat! o sen nar killarna dansar,, haha! da smalter man! oj oj oj oj oj! sa hareligt.

sen packade jag resvaskan for lamu och at min lunch dar och sa adjo till barnen for denna gang. men det gick bra!
nu ar jag har, och det ar lika roligt att se alla igen!

nu ska det stekas i solen i nastan tva veckor! harligt! men ligga still i skuggan och rora sig i solen.. annars kommer jag do... men mycket bad blir det ocksa saklart! ha de bra allesammans! Pusss fina fina fina.


goda vanners lag!

ohh, nu sitter jag pa adams intrenetcafe med emma och lisa. fina fina. oohhlalal.. jag kom hit idag for att vi tillsammans ska betala flygresan till lamu, dit vi aker pa mandag! ahh, det kommer bli sa himla skont.. nastan tva veckor semester pa en lyxstrand! och med klassen. det ar sa himla kul att traffa dom..nastan alla har ju varit o klattrat pa MOunt Kenya nu, lite avis ar jag minsann! men men, det far bli nasta gang!!
sa denna vecka har jag varit pa barnhemmet. barnen ar toksota.. sorgligt kommer det bli att lamna dom.. ohh, jag kopte en mp3-spelare till en kille igar. som han sak dela med de andra killarna pa hemmet. han hade onskat sig en, och blev sa himla glad!!! fatta vad kul att se den gladjen och lyckan som fanns hos honom.. det var robert.. jag vet att jag namnt honom tidigare. en san himla fin kille pa 14 ar! det var verkligen vart att lagga 300 kr pa honom! 
 
jags ka tillbaka till barnhemmet med isabella snart.. ska bara ata lunch med alla har forst, och saga hejda till sven! han aker hem idag.. helt sjukt att sa manga redan har akt hem, att de nu ar pa andra sidan jordklotet! sjkut att tanka sa.. men men, jag e inte bitter over att vara har! har massa tokenergi efter att ha traffat lisa och klassen igen nu.. sa det kommerbli en underbar tid, resterande av resan. oh yes!

imon ska barnen ha kyrka.. da ska det sjungas och dansas massor, sa da har jag filmkameran i hogsta hugg! underbart.. sen blir det hejda for denna gang. ska in till stan hit och sova med alla andra, for att sen aka till flygplatsen pa mandag... till lamu!
Men jag ska tillbaka till barnhemmet och saga hejda en sista gang, for de ska skjutsa oss till flygplatsen nar vi ska hem till sverige. personalen som jobbar dar.. ahh,, undra hur manga tarar som kommer att fallas..

halla, klart jag ser alla kommentarer PG! jag blir jatteglad!! vad kul, da ses vi forhoppningsvis hos dig i sommar, om inget annat hander. hhaha,,men jag ska verkligen forsoka! jag e sa sugen pa att flytta till ne lagenhet ocksa.. till skane!! jag vill jag vill! vi far helt enkelt se vad som hander i livet.

Okej,, vi hors och ses igen! hoppas varldens basta familj har det bra! harligt med dina blabarsmffins forresten farmor! jag blir sa glad nar du skriver!

PUSS o kRAM!!

back in Mlolongo

Nu sitter jag har igen, bredvid isabella. Konstigt att komma tillbaka till samma stalle igen...det ar kul att vara tillbaka, men for tillfallet ar jag sa himla trott!! akte ju buss fran Mwanza till Nairobi i Lordags natt. Bussen var fem timma forsenad, hakuna matata!
det var harligt att sitta pa bussen och titta ut over landskapet, och bara filosofera...sa vackert..och alla fina manniskor man ser genom rutan...men sen blev det morkt..och jag sov inte en blund under hela natten...for, det var en psykiskt sjuk kvinna pa bussen!! hon och hennes son...stackars barn!! han var val ca 17 ar, sa han som satt bredvid mig. han sa aven att hon slog sin son, och var helt galen...hon hade tydligen statt och tittat pa oss vitingar lange.. slangt ut mass saker genom dorren.. och sen nar hon gick forbi oss, slog hon till johanna pa kaften! Javla kvinna! sorgligt.. sen var det liv pa bussen hela natten.. flera man satt och vaktade henne, och tankte binda ihop hennes  hander, men varnade bara. som tur ar hande mig inget.. jag var ganska lugn och tittade ut genom fonstret.. fros dock otroligt mkt!
men sa synd om hennes son! fick ogonkontakt med honom massa... sorgligt..
 klockan fem pa morgonen kom vi fram. gick bra, forutom att jag aldrig haft sa mkt panik som nar jag klev av bussen. trodde nagon snott min kamera, men icke, den lag kvar i satet.... aaaaaaaaaah., tur for mig!!
det varsta som hant an sa lange, ar att jag glomde min solglasogon i en daladala...trist. men men..varre kan handa. haha.
vi tog taxi till kolping och traffade nastan hela klassen! underbart kul!! emma kom med varldens storsta kram! karlek!
harligt att se lisa igen...mmmmmmmm...
var med klassen pa sondagen.. gick pa marknader och fikade...pratade och skrattade.. och visade varann vad vi har kopt! det ar mkt vill jag lova...!
Pa mandagen akte sen manga till Mount Kenya, for att klattra pa berget.. inte jag... vilket jag nu angrar! men det far bli nasta gang..
jag fixade istallet med resan till Lamu, on utanfor kenya, dit vi alla aker pa mandag! ahhH! gott! bara sol bad och relaxa.
och igar kom jag hit! kul att se alla barnen! liv och rorelse! har vilat hela dagen.. eftersom jag ligger en natt efter..

hoppas jag blir pigggare....min kropp ar trottast nu....PUsss o KrammM!

sista dagarn i mwanza

nu har jag bara 20 min pa mig att skriva ett inlagg...men det siiter en man brevid mig som patar om barnhem lr ngt...e ju lite stressad har va...tyvarr..
det ar torsdag, och pa lordag aker jag tillbaka till nairobi.. da ska jag vara pa barnhemmet i mlolongo en vecka.. innan det blir lamu.. allt ar ju andrat nu tyvarr..men men, life goes on!
jag e ganska mkt ensam har i mwanza.. alla andra tjejer bor inne i stan..men jag och johanna vill bo kvar dar ute..sa fint lugnt och skont...men johanna e inne ganska mkt hos annika i stan..sa jag sysselsatter mig sjalv...men ingetn fara./.i natt sov jag t.o.m. sjalv i husvagnen..jag overlevde! men de ar skont...da far man det som man vill..oh yes! och igar fick jag ett telefonsamtal..av johan! kuul! mdet vra roligt att hora en annan svensk rost,, och inte vilken som helst heller ju...!
det askar nu hela tiden...sa far e nar detta inlagg forsvinner, det forra gjorde...syn.d
men nu ar  det som sagt lite semester har...tar det lugn hela tiden...laser mycket och skriver mycket...lever pa frukt och notter, jordnotter! gott!
lite mer an tre vecko raterstar..spannende sista tid...kul och skont..aven om man langtar hem lite da och da..till fantasitksa folket i sverige!

ska ga ut lite pa stan nu...traffa emma och boka bussbiljett. imon ska jag sola, om solen kommer vill saga.. lite daligt vader nu tyvarr...manga flugor i luften p.g.a. regnet! storande...

men men, jag mar bra iaf!! ha e bra PUUSSSS

Mwanza!

Nu ar jag i en ny stad som heter Mwanza.. den ligger precis vid viktoriasjon..innan jag akte hit var jag lite radd.. sag namligen en film som heter Darwins Nightmare, som utspelades i Mwanza och handlade om Nilaborren, en stor fisk, som har tagit over hela sjon och ater upp alla andra, typ. Man fick se sa himla mkt fattigdom med gatubarn och prostution da. Sa det ar enda bilen jag har, eller hade av Mwanza. Men nu nar vi val kommit hit, kanns det jattebra, an sa lange! sa himla vackert med vattnet!! ahh, och vi har kommit till paradis-vandrarhemmet. jattefint omrade, med vattnet och vit strand. Tyvarr sa lever vi ju lite pa moln om man jamfor med endel av befolkningen har.. men men, va gora. vi maste ju fa leva som vi vill och kan ocksa.. kanns ju dumt att ga ner sig, bara for att. aja, det ar dubbelt som med allt annat.

Sa  igar tog jag, johannaH och Annika bussen kl 6 pa morgonen fran Moshi, och km hit kl 19 pa kvallen. manga timmar d.v.s! men det gick bra..! det var kul att se allt landskap!! sa vackert!! oojoj, vackra arika! Det AR vackert!! gront, rott, brunt - ljuvligt!

Vi kom alltsa hit nar det var morkt.. massa trevliga taximan tog emot oss. men vi vantade pa emma och agneta! de kom i en annan taxi och hamtade oss! kul att se tva vitingar till. de tog oss dit vi skulle bo. pa varsta fina stallet, som sagt, och vi ska nu bo i en husvagn har fram till helgen! haha,, de har stallt in den bara for oss. For att vi inte vill bo i stugorna, dar det kostar 300 kr natten. Sa nu far vi istallet betala 35 kr. Schysst!! men har i Mwanza ar ocksa Karin och Anna S, sa de motte oss! kul.. vi lade in varan packning i husvagnen, bland alla mygg i taket.. haha, usch! men sen at vi gott pa restaurangen. Thai Vegetarian at jag. gott! jag har blivit lite vegetarian har. Jag tycker att det ar godare for det mesta, och battre!

Sa vi far se vad som hander nar jag kommer hem!? tycker ni om mig anda, om om jag kanske samtidigt har dreads? :)

jag sov himlans gott i natt. Fick lana annas myggnat. det var bra och tur det! jag tycker inte om mygg, och vill verklign inte ha malaria., Tack! jag somnade med ljudet fran en massa hogtalare, det var brollop utanfor. kul for dom, oh yes!

sa i morse...gick jag upp fore alla andra och satte mig pa stranen och laste boken jag fatt lana av Annki. Mys.. klarbla himmel och vatten for forsta gangen! underbart! satte min mobil pa laddning. tog en iskall dusch och sen at min frukt och jordnotter till frukost..mmm..nu kanns det som om jag ar pa semester! inte studiresa, inte denna vecka.. nu ska det slappas! men imon ska jag anda besoka VI-skogen. med alla de andra har..
Men gytt kommer det bli!!

Igar kandes det lite jobbigt...Johanna har andrade planer och vet inte riktigt vad hon orkar med.. sa nu har jag planerat om min resa helt. kandes tungt, men nu tar jag nya tag och mar prima! jag ar har for min egen skull och ska se till att ta vara pa varje dag. det ar ju bara 4 veckor kvar...shit!

men i veckan hander forhoppningsvis nagot stort.. kitty och simon ska fa en bebis! ah vad kul for dom.. jag onskar dem all lycka.. sa far jag se nar jag kommer hem.. mmm.. trallalalala, vad kul for dom.. men tank, vad stort!

mamma, pappa och petter ar i fjallen. hoppas ni har det superskont.. langtar snon nu minsann! sa det ska ocksa bli himla kul att fa komma hem sen.. den 1 arpil anlander planet!

johan ar hemma o har lov nu.. fina due due. hoppas du mar bra dar och forsoker slappna av.. samtidigt som du ovar och ovar.. duktiga du!


Vi hors snart! nu ska vi ut o aka bat!! pPUSSSSS


RSS 2.0