jo men heeeeej

Kvar i Nairobi och mar bra! har det fint med Mia och alla underbara manniskor vi moter har!!
Allla ungar som bara veeeeeeeeeet hur man skakar loooosss! aaaaaaah, saa underbart. Jag alskar manniskor och inte minst barn!!
I helgen hade jag det gooottt..var ute fredag och lordag! olen ar inte dyr har minsann. en flaska for 10 kr. brabra!
har dansat och varit med bra manniskor. atit billig mat. vi hade workshop. haha,  pa en scen! for ca 100 pers, sa ja istallet for en lektion blev det en liten show. men det var kul! hahaha!

NU ska vi dansa har igen! pUUSSSSS

Nairobi

Jag ar fortfarande i Nairobi. Jag och Mia ar ju har nu i drygt en vecka. Gor intressanta, givande och roliga saker varje dag. Det mesta handlar om kultur. Dans och trummande. Vi moter sa himla fina manniskor!
Nastan alla ar sa himla lattsamma, oppna, glada och inbjudande! KUL!
Vi dansar och trummar lite har och dar. Jag ska forsoka bli en jakel pa djembe :) haha, wish me luck!
Och igar, da var vi i Afrikas storsta slumomrade har i Kenya. Faith, en van, hade danslektion med barn som bor dar. Och oj vad de knackte mig med deras skakande rumpor!! Hahah, underbart att se! Jag fick ont i mina kakmuskler, sa mycket njot och log jag. Onskar ni alla fick vara med och se!
Igar kande jag att jag vill vara danslarare hela tiden. Med barn och alla aldrar...hmm,, ska jag soka in till danshogskolan, med inriktning barn kanske. Eller ska jag bara jobba mig uppat? Ska kolla om jag hinner soka till varen...hmm...haha, livet livet. det hander nya saker hela tiden..

Men ohh, ska jag bestiga kilimanjao under min resa lr? eller ska jag ta dom pengarna och ge bort till nagon som behover?
Hmm det ar svart. Nar jag ar har, vill jag bara ta alla mina sparade pengar och ge till alla jag traffar. Vi har lart kanna en fantastisk kille, Paddy. Vi var hemma hos hans familj haromdagen. Helt undebara! De bor lite pa landet, och tar hand om vilsna barn i omradet. De har det knapert med pengar, sa jag ska borja hjalpa dem lite varje manad. Fatta att folk har problem med att betala sin hyra. Och for oss ar det endast max 500 kr.
Tank vad mycket vi "rika" manniskor i sverige och andra lander verkligen kan hjalpa till med! Tveka inte! Fraga mig om ni behover hjalp :)
Bara Paddys korkort som han drommer om, men inte har rad till, kostar endast 1200kr, allt som allt.

Jag har inte gett sakerna jag hade med mig till barnhemmet an. Ska gora det under de veckor jag ar dar. Sa hall till godo :) Men de star dar ouppackade och vantar :)

Igar kvall lag jag pa vart hostels tak under stjarnklar himmel. Lyssnade pa Robyn. Oj vilken njutning! Hennes harda, starka latar, som man kan bli sa stark av. OH yes!
I dag at jag min alskade mango pa taket, varmt och ljuvligt. Har blivit brun! Men man far inte glomma att smorja in sig, nej nej.
Sven, jag alskar Sven! En av lararna har. Jag hoppas min framtida man ar som honom, nar vi ar 60 ar.
Jag alskar Annki ocksa. Och hennes man Carsten. Sa glad for att ha dessa manniskor i mitt liv.

Mia ar pa akrobatik nu med nara, och sen dans. Jag orkade inte. Sov daligt i natt. Sa jag ska dit i efetrmiddag och dansa afrikansk dans. sen ska vi forhoppninsvis pa konsert ikvall!

Ha de fint ni alla. Massa karlek fran mig

HellloO!

hejhejhej!
Nu skriver jag lite kort har. Det blir nog ett inlagg i veckan, kanske fler kanske. For nu befinner jag mig i Nairobi. Klassen har splittrats och vi far nu gora det vi sjalva vill. Jag och Mia ska tillsammans med dansare och reummare satta upp en liten show om dessa rosodlingar runt Lake Naivasha. Sen ska vi dit och upprada, och ha workshops. Spannande, nervost och roligt!
Efter tva veckor har ska vill ju till zanzibar! musikfestival. ayeah!
Sen ar fragan om jag ska bestiga kilimanjaro?! vad tycks?! ska jag ta chansen, aven att det kostar? hmm....

Jag har ju traffat alla barnen igen fran barnhemmet, saaaa kul! ahh, underbart. hahah. oj oj oj... De mar bra, och det var valdigt manga nya. Igar var jag och Mia dar igen pa deras sondags-gudstanst. Vi fick prata infor alla barnen. Och det slutade med att jag dansade med pastorn. haha, oj vad barnen skrattade!!! Jag har aldrig sett sa manga afriknska barn ligga dubbelvikta av skratt. underbart, det bjuder vi pa!! :)

Idag ska vi till ett barnfangelse har i Nairobi.  Sorgligt att det finns. Jag aterkommer!

Nu regnar det har!!    Ta hand om er, masssa kramar

En vecka senare!

Hej igen!
Ah, vad kul att lasa era kommentarer. Jag ska ju testa mig sjalv om jag kan lata bli att kolla facebook nu nar jag ar har..blir nog lite svart iofs, sa vi far se! :)
Hoppas ni alla har det bra dar hemma! och att vadret ar som ni vill ha det. Har ar det sa varmt! Jag har blivit lite solbrand redan nu. Vi har haft en vecka tillsammans, alla 22 st. Kul! och skont. Allt har vara larare fixat denna vecka, sa jag har bara njutit!

Vi har akt utanfor Nairobi och njutit av naturen. Men naturen runt en stor och naringsrik sjo har i Kenya, Lake Naivasha, haller pa att do ut! usch, det ar hemskt! Rika manniskor utanfor Afrika, har kopt upp mark, for att odla rosor och snittblomor, till oss i vastvarlden! Man tar vatten fran sjon for att vattna, och sen slapper ut gifter tillbaka i sjon. Det finns ca 75 farmer. Sjon ar delvis forgiftad, och blir bara mer. Manniskor blir forgiftade av det smutsiga vattnet, och alla kemikalier som anvands till blommorna. Manniskorna i detta omrade har inte sa mycket tillgang till denna egentligen fantastiska sjo, eftersom farmagarna och blockerat och tagit all mark runt sjon. Manniskorna far darfor ga lang vag for att hamta. Ar detta rattvist? Att vi rika manniskor tar av deras mark, bara for att vi vill vara snalla genom att kopa en blomma till nagon vi tycker om. Finns det inget annat vi kan gora?!
Sa, snalla, kop inga blommor till alla hjartans dag fran Kenya. Manniskor forgiftas, svalter och dor p.g.a det.
Visst, manniskor ar anstallda och far lon, men till vilket pris. Ar det hallbart att forgifta vatten, jord och djur? Hur kommer vi att overleva. Tank om man kunde ta vara pa denna fantastiska sjo, med all dess djurliv. Kunna anvanda vatten till att odla mat till den egna befolkningen istallet? Och aven bevara alla Zebror, Flamingos, Flodhastar, krokodiler, giraffer, antiloper, bufflar. Ja men det finns hur mkt som helst!
De kan jobba med mer turism i stallet!
Men Kenyas regering ar korrupt. Det sager alla har. Regeringen saljer ut mark till utlandet, och gor sa att sin egna befolkning dor.
Flera miljoner beraknas svalta detta ar. USCH!

Det ar sa torrt har. Varmaste perioden. Det gor ju saklart att odlingen gar samre.
Manniskor jobbar i snitt 6 dagar i veckan har. Och far ut ungefar 700 svenska kronor i manaden. Halva det gar till hyra. Sen maste skola och mat betalas.
En termin pa en billig skola kostar ett barn 150 kr. Sa mycket for dom, men inget for oss! Tank vad vi kan hjalpa till egentligen!! Skolan ska vara gratis, men det fungerar inte i praktiken. Larare och byggnaden kostar, sa barnen far sjalva aven betala klader, skor, bocker, pennor. Helt sjukt. Under dessa omstandigheter.
Vi var och halsade pa en skola, sa jag funderar pa vad jag kan gora. Starta nagot projekt nar jag kommer hem.
Vill man vara fadder till barn, sa far man mer an garna bli det!! :)
Tank att vi klagar pa varan lon, och nar vi jobbar 8h/dag 5 dagar i veckan...

Vi var och cyklade runt vid Lake Naivasha. Pratade med manniskor och sag massa fina djur, som an sa lange finns kvar.  Bodde i talt och hade det gott. Traffade lite svenskar som jag drack ol med en kvall. Kul! Ol fran omradet, gott!
Sen var vi pa safari i Masai Mara. Underbart! vi bodde pa ett ekologiskt camp. Ljuvligt! Akte pa utflyktr for att kolla pa djur med vara harliga chaufforer. At gott, och bara njot av det underbara miljon! Mitt ute pa savannen och bushen. Jag blev lite smatt foralskad i en av mannen som korde oss. De flesta ar sa glada, oppna och trevliga har! Jag alskar det. Jag alskar alla moten. Moten med alla manniskor. Sa givande, larorikt och intressanta!

Vi sag massa Lejon och Elefanter bl.a. JAg fotar sa mycket! Jag alskar min systemkamera. Saaa braaa! och mitt zoom-objektiv. GULD VART!

Efter utflykterna utanfor Nairobi, ar vi nu tillbaka har. Vi har varit pa svenska ambassaden, och idag ett elefant-dagis. Sa sota elefanter!
Imon ska till ga runt lite i Nairobis fattigaste omrade, Kibera. Sen ska alla aka ut till mitt barnhem, sa alla far se hur fantastiskt det ar dar. Forsta gangen jag ska traffa dom pa tva ar nu, spannande, kul och lite laskigt!
Pa fredag ska vi till Unep, pa FN-kontoret.  Sen till ett giraff-dagis :)

Sen de tva kommande veckorna ska jag och Mia dansa! och besoka olika stallen. Och vet ni, det ar en afrikansk musikfestival pa Zanzibar, sa vi ska dit till den nu i februari. Sa kul ska det bli!! Vi andrare schemat lite, for meningen var att vi skulle dit i slutet. Vi byter bara ordning!

Vi bor pa vandrarhem nu. Mina klader ar smutsiga, sa ja har lamnat in de pa lite tvattning nu. Snart ska vi dit och ta det lite lugnt, innan va ska ha en liten swahili-lektion!
Sen ska vi ata den goda maten, Chapati, zukumawiki, bonrora och alla ljuvliga frukter! Still im going vegetarian! :)

Jag vill ta med mig alla underbara manniskor hem sen....och trolla bort all orattvisa i varlden.
Ska kolla upp telefon-nummer till tidningar hemma i sverige, och beratta om situationen i Lake Naivasha, kop inga blommor. Gor nagot annat fint istallet, pussas och kramas!

Okej, ha det fint alla underbara dar hemma. hoppas ni har kunnat lasa lite. Det ar ett sa himla daligt tangentbord., sa forlat!

KARLEK! ska forsoka lagga upp lite bilder! :)

FrammE!

HeeeJ!

Nu far ni vara beredda pa att de tre sista bokstaverna i alfabetet inte finns pa datorerna har, men jag hoppas ni ska kunna lasa och forsta anda :)

Jag sitter nu pa ett internetcafe, Adams - for er som varit har forut i Nairobi, Kenya!

Vi kom fram till flygplatsen i Nairobi tisdag-kvall kl 22. Vi flog hela dagen, och det gick suuuper! Vi fick massa god mat, och nar jag inte at den, sov jag mest hela tiden. skoont. sag inte en enda film pa planet. Men pa hemresan ska jag nog kolla pa Eat Love and Pray, eller vd den nu heter. Efter fygplatsen tog en minibuss oss alla 20 st, till ett vandrarhem som ags av massa nunnor. Lite coolt.

Men okej! Sa allt gick bra, och nu ar vi har! 

Solen lyser for fullt, och det ar jattevarmt! Till frukost fick vi en vit rostad macka, ett agg och Chai. Tyvarr kommer det val bli oftast sa.
Sedan var vi pa ett cafe och dar kopte jag en scones och MangoSmoothie! Det varGott. Vatten, mycket viktigt att ha! maste alltid kopa, for att vara svenska magar ar lite kansliga for detta kranvatten.
Jag sov ensam i ett rum i natt, det var lugnt och skont. Med ett myggnat. Det tog lite tid att somna, men sen gick det. Alla vaskor, ojojoj, det har varit tungt! Men saa glad ar jag for allt jag kunnat ta med som barnen pa Geijerskolan har skankt. Tusen tack! Vi ska forsoka lamna allt sa snart som mojligt. Vi ska bara chilla nagra dagar forst. Landa. Idag tar vi det lugnt har i omradet. Vi ar i den finare delen av Nairobi. Imorgon ska vi till det lite fattigare. Ska bl.a. halsa pa en skola som Svenskar sponsrar. Da ska jag ge dem 100 tandborstar som jag fick pa posten av foretaget TePe. Schysst! Imon ska vi aven till Sida.

Nu ar det boneutrop, samtidigt som Black Eyed Peace sjunger Where is the love pa radion. Jag svettas och ar lite trott. Det ar lite laskigt att vara sa langt borta hemmifran, men anda sa kuuul!
Alla fina mannirskor jag reser med, inte minst Sven och Annki, som ledarna heter. Underbara!

Ska nu lite mat pa ett stalle har, och till efteratt mina tva Mangos som jag just kopte av en sot kvinna. Mums.

Ska se om jag kan lagga upp bilder! Ha det fint och skont! Det ska jag ha, for nu ar det lite semester! Karlek

Varför blir det så?

Vad gör vi med vår kära moder jord? Vad händer? Varför?
Jag läste nyheterna igår. Tre tråkiga nyheter:

Två miljoner döda fiskar spolades upp på stränderna i Maryland Desstutom: Nytt mystiskt fall av massdöd i Nya Zeeland.

Nytt mysterium med massdöd av fåglar 8 000 döda duvor föll från himlen i italienska staden Faenza –alla hade blåa fläckar på sina näbbar.

Och alla kajor som hittades döda i svenska Falköping....

Kan det vara att vi människor förgiftar vår livsviktiga luft?


Jahopp, det var lite tankar så här på morgonkvisten. Nu ska jag bege mit till Sthlm! TjohooooooO!


jag kommer faktiskt att sakna snön lite...



mamma och jag på promenad i stugan vår!



Måste ju testa lite här!

jag tar skuttet från mina malmögator och min malmölya till den lite varmare kontinenten AfrikA!

Jag tar skuttet från mina malmögator och min malmölya till den lite varmare kontinenten AfrikA!
Men först väntar några dagar i vår huvudstad, men fantastiska vänner...


Alla ni kära där ute

Hej! nej nej nej, jag har inte åkt än! Jag har dryga veckan kvar här hemma på svensk mark. Några dagar i Tranås, och några dagar i Stockholm.
Men denna söndag-natt fick jag sådan lust att bara skriva. Jag känner sådan glädje, kärlek och värme. Trots det vackra vinterparadiset här utanför.
Jag älskar vintern, men tycker det ska bli sååå underbart att få komma iväg. Min hud behöver det också, min hud är lite känslig och gillar inte kylan vidare mycket :/ Synd!

Jag är så himla glad över alla fina människor jag har runt omkring. De som jag har samlat på mig under åren, och som har byggt ett litet bo i mitt hjärta. Jag värdesätter alla möten, och sparar alla godbitar så gott jag kan!

Världen är full av massa hemskheter, usch, man kan bli ledsen hur länge som helst över detta. Men man får inte glömma bort allt det goda som finns! Alla ni omtänksamma, trevliga, glada, givande, intresserade, engagerade, duktiga, kreativa, jaa alla ni som gör något för er omgivning och världen! Ni som försöker.
Inte bara tänker, utan även handlar!

Jag ser verkligen fram emot mitt besök i Kenya och Tanzania.
Men måste erkänna att jag redan nu längtar lite till Sverige-våren och sommar. Till lägenheten i Malmö. Jag älskar. Stormtrvis!

Tack alla fina vänner och familj som ger mig livsstyrka!
Imorgon ska jag äta frukost med en av alla mina bästisar, pål! ;) Godnatt!

Måste förresten bara tillägga att jag blev så lycklig på nyårsafton. Då kärt folk från Sydafrika, Kenya och Senegal ringde och önskade ett gott 2011!

RSS 2.0